Gokkasten Archief Verhalen

Lees de Boeiendste verhalen uit Nederlandse Gok Geschiedenis

Zef Hahnraths

Zef Hahnraths

Artikel uit Automaten Magazine Maart 1997

Ter nagedachtenis aan Zef Hahnraths

Op 22 januari 1997 overleed Zef Hahnraths, 77 jaar oud. Hoewel er enige dagen daarvoor, zo vertelde zoon Chris, achteraf bezien wel een kleine indicatie was geweest, was het overlijden toch zeer onverwachts.

Zef Hahnraths
Zef Hahnraths

Daarom was Chris ook in Londen toen hij het droeve nieuws vernam. “Toch was het de manier waarop vader altijd hoopte te sterven; geen ziekbed. Natuurlijk doet het pijn zo je vader te verliezen. Maar we denken dankbaar terug aan het mooie leven dat hij heeft gehad en beseffen dat elk leven eindig is, dat hoort bij de natuur.

In 1959 begon Zef Hahnraths vanuit de levensmiddelen in de automatenbranche, samen met caféhouder Men Janshen, die korte tevoren zijn eerste automaat had gekocht.

Amper een jaar bezig werden in de regio Kerkrade zowel de bingo’s als de flippers verboden. Daarom werd naar andere gebieden in Zuid- Limburg uitgeweken. Enkele jaren later werd met de import van gebruikte flippers de basis voor de groothandel gelegd.

Begin zeventiger jaren kwamen John Janshen en Chris Hahnraths in de zaak en trok Zef Hahnraths zich wat terug op de achtergrond. Maar hij bleef nauwlettend volgen wat er gebeurde en had grote bewondering voor de wijze waarop Chris en John de zaak uitbouwden.

Het vergaderen in de branche had zeker niet zijn voorliefde, dat liet hij eerst aan Men Janshen en later aan de “jongens” over. Velen zullen Zef Hahnraths missen, vooral degenen uit zijn naaste omgeving. Moge de blijvende prettige herinnering voor hen een troost zijn.

Bronvermelding: Automaten Magazine Maart 1997